Torrent letöltés / információk

Edward de Bono - Nem minden fekete vagy fehér torrent
(Könyvek)


Letöltés / információk:
Edward de Bono - Nem minden fekete vagy fehér | torrent letöltés súgó
Ha nem sikerül a letöltés, nézd meg a hasonló torrentek listáját is!
Tracker:
nCore

Meghívót szerenél a(z) nCore oldalra? Meghívót adnál? Esetleg cserélnél? nCore meghívó

Megosztás:
Torrent leírás: [+] [-]
[i] Címkék:kreativitás, pszichológia, ismeretterjesztő

Könyv címe: Nem minden fekete vagy fehér
Kiadás dátuma: 2011
Formátum: epub

A kreatív gondolkodás természetrajza

?NEKEM ?IGAZAM VAN ? TE TÉVEDSZ.?

Megszoktuk már, hogy viták során csak akkor győzhetünk, ha kétséget kizáróan állítjuk a magunk igazát, és határozottan elvetjük mások állítását. Nem véletlen, hogy nyelvünkbe is beépültek az ellentétpárok és érveléskor előszeretettel használjuk, fekete-fehér, jó-rossz, barát-ellenség, boldog-boldogtalan, hogy az ellentmondás logikáját még kifejezőbbé tegyük. Szinte belénk rögzült, hogy soha nem lehet mindkét oldalnak igaza, ahogy téves sem lehet mindkettő.

Edward de Bono azonban feje tetejére állítja az évszázadok óta megszilárdult, ellentmondásokat élező, fekete vagy fehér gondolkodásmódunkat. Szerinte ennek a kritikai logikának sokat köszönhet az emberiség, de mára elérte a saját korlátait, sőt egyre veszélyesebb az erre épülő agresszív magatartás, konfliktuskezelés és vitázás. Eljött az idő, hogy bizonyos helyzetekben sziklakő logikánk helyett inkább az észleléseinkre épülő, az ellentmondások feloldására törekvő vízlogikákat alkalmazzuk. Bármilyen hihetetlen, ezt a humorban már régen felfedezték: ?A humor az észlelésről üzen valami fontosat, elménknek arról a működési formájáról, amelyet gondolkodásmódunkban mindig háttérbe szorított a logika.?

Edward de Bono sok vitát kiváltó gondolataival ma már Nobel-díjas kutatók is azonosulnak, és egyre többen kezdik érteni sokat sejtető üzenetét:

?NEVETEK, TEHÁT VAGYOK.?

http://moly.hu/konyvek/edward-de-bono-nem-minden-fekete-vagy-feher
Méret:
291.47 KB (298,467 Byte)
Kapcsolatok:
84 feltöltő, 0 letöltő (84 összesen)
Torrent beküldésnek ideje:
2018. 12. 31. 14:38:32
Torrent információk utolsó frissítése:
2018. 12. 31. 15:50:42
Fájlok (1 db): [Megtekinés] [+] [-]
Hasonló torrentek: [+] [-]
Click to see how many people are online
© 2007 - 2019 | TorrentKereső.Hu | Torrent letöltés | Torrent oldalak | Impresszum | Kapcsolat
O Resgate dos Desejos de Natal Legendado Online Assistir O Resgate dos Desejos de Natal Legendado Online HD 720p Em 1914, logo após o assassinato de Franz Ferdinand que eventualmente causou a Primeira Guerra Mundial, um navio a vapor se aproxima de uma ilha desolada à beira do Círculo Antártico. Um jovem está preparado para assumir o cargo de observador do clima, para viver na solidão nos confins da ... | CAM 5.1 81 The Possession of Hannah Grace (2018) | Jakrarin Sanitti